A2 urenlang gestremd na kettingbotsingen

Redactie
Icoon File De A2 (Utrecht - Den Bosch) is vandaag tussen Waardenburg en Zaltbommel urenlang gestremd geweest na kettingbotsingen waarbij in totaal 35 voertuigen waren betrokken. Vier mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Twintig anderen zijn ter plaatse door medisch personeel van hulpdiensten nagekeken, aldus een woordvoerster van de politie.

De eerste botsing had rond 11 uur plaats vlak voor de Waalbrug bij Zaltbommel in de richting Den Bosch. Wat de oorzaak voor die botsing was, moet uit nader onderzoek blijken. Bij de eerste botsing waren zestien auto's en twee vrachtwagens betrokken. Daarna volgden nog vier botsingen tussen in totaal zeventien auto's. De weg was over een lengte van 1100 meter bezaaid met autowrakken volgens de politie.

De brandweer moest een aantal mensen uit hun auto's bevrijden, maar niemand raakte zwaargewond. In de brandweerkazerne van Waardenburg was een noodopvang ingericht. Hulpdiensten zijn uren bezig geweest om alle autowrakken van de weg te takelen.

De politie sloot de A2 in zuidelijke richting helemaal af. In noordelijke richting ging een rijstrook dicht om de hulpdiensten doorgang te verlenen. Die afsluiting leidde tot lange files in de wijde omgeving van Zaltbommel. Ook op de snelweg A15 (Nijmegen-Rotterdam) liep het verkeer vast. Pas toen de A2 kort voor vier uur weer helemaal open was, begon het verkeer weer door te stromen.