Justitie in België moet eigen wc-papier meenemen

Monique Verlind (DJMO)
Icoon JustitieDe leverancier van toiletpapier in het gerechtsgebouw van Brugge heeft de levering van het dagelijkse gebruiksvoorwerp gestaakt. De reden hiervoor zijn de achterstallige betalingen van het gerechtshof. Hierdoor nemen de rechters, griffiers, procureurs en bedienden op dit moment hun eigen toiletpapier mee naar de wc.

De leverancier zette door de betalingsachterstand onlangs alle leveringen stil. De leverancier levert ook in Kortrijk, maar het is niet bekend of het gerechtshof aldaar ook betalingsproblemen heeft.

Op dit moment hangt er op minimaal één wc-deur in het gerechtsgebouw de oproep waarop te lezen staat dat er geen wc-papier meer aanwezig is. Hierdoor willen ze nietsvermoedende bezoekers waarschuwen. Er is door de leverancier van schoonmaakmiddelen laatst wel een spoedlevering van 20 rollen wc-papier afgeleverd, maar dit was eenmalig.

Ook deze leverancier is namelijk al maanden niet meer uitbetaald. Bij deze leverancier heeft het gerecht inmiddels ook een schuld die tot in de duizenden euro’s oploopt. De facturen horen door de federale overheidsdienst Justitie in Brussel betaald te worden.