Rouvoet wil foute filmpjes snel van internet

Rob (R@b)
Icoon InternetMinister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet vindt dat YouTube onwenselijke filmpjes binnen 24 uur moet verwijderen. Dat zei de ChristenUnie-bewindsman gisteren in de actualiteitenrubriek EénVandaag naar aanleiding van filmpjes van een mishandelde autistische jongen. Rouvoet wil in gesprek gaan met de beheerders van YouTube.

Naar aanleiding van het incident bleek vorige week al dat een Kamermeerderheid voor een actievere rol van de politie is bij foute internetfilmpjes. Er moet volgens de PvdA, SP en het CDA snelrecht worden ingevoerd zodat mensen die foute filmpjes op het net zetten, snel voor de rechter kunnen worden gedaagd.

EénVandaag liet gisteren ook een van de makers van de filmpjes van de mishandelde autistische jongen aan het woord. Volgens deze T. klinken de klappen op de filmpjes veel harder dan ze in het echt uitvielen. Hij heeft het over ''uit de hand gelopen stoeien'. Verder betuigde T. spijt over zijn rol. Hij heeft naar eigen zeggen nooit geslagen, maar stond er wel bij. Sinds het bekend worden van het incident wordt T. naar eigen zeggen bedreigd.

Link: Video van het EénVandaag-item.

Met dank aan Celocelava voor de submit.