Schaatsen: Uitslagen WB Hamar (27/1)

Sabine (sbientje)
Icoon SchaatsenOok vandaag werd er weer geschaatst in het Noorse Hamar. Voor zowel de mannen als de vrouwen stond er een 1000 meter op het programma. Daarnaast werkten de mannen ook een 10.000 meter af.

De kilometer bij de dames werd gewonnen door Anni Friesinger. De Duitse was een klasse apart en won in een tijd van 1:14.81, een nieuw baanrecord. Tweede werd Christine Nesbitt, het brons was voor Ireen Wüst. De Brabantse was met 1:15.85 slechts één honderdste langzamer dan haar Canadese rivale.

Bij de mannen werd Simon Kuipers afgetroefd door Denny Morrison. Op de enige afstand waar dit weekend geen nieuw baanrecord werd gereden, finishte Morrison in 1:08.57. Kuipers was met 1:08.58 net te langzaam voor de overwinning en moest met de tweede plaats genoegen nemen. Derde werd Jeremy Wotherspoon.

Als laatste afstand werd de tien kilometer gereden. Sven Kramer kwam niet in actie vandaag, zijn grootste concurrent Håvard Bøkko won de afstand. Bob de Jong eindigde als derde. In een fabuleus gevecht moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Chad Hedrick. Carl Verheijen kwam in rondje tien ten val en kon de race niet uitrijden. De tijd van Bøkko, 13:09.61, was goed voor een nieuw baanrecord. Het baanrecord was eerder op de dag aangescherpt door Mark Ooijevaar, die de B-divisie won in 13:12.60.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!