Schaatsen: Uitslagen WB Hamar (26/1)

Sabine (sbientje)
Icoon SchaatsenVandaag was de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in Hamar. Voor zowel de mannen als de vrouwen stond vandaag een 500 meter op het programma. Daarnaast schaatsten de mannen de schaatsmijl. De vrouwen kwamen ook in actie op de vijf kilometer.

De 500 meter voor vrouwen was vandaag de eerste afstand die werd verreden. Wereldkampioene sprint Jenny Wolf was het hele veld te snel af en won in een tijd van 37.52, voor de Chinese Sang-Hwa Lee en Annette Gerritsen. De Nederlandse bevestigde hiermee wederom haar uitstekende vorm dit seizoen.

Bij de mannen werd de 500 meter gewonnen door Jeremy Wotherspoon. De Canadees nam hiermee enigszins revanche voor zijn nederlaag op het WK van vorige week. Met 34.41 reed Wotherspoon de beste tijd ooit op een laaglandbaan. Tweede werd Joon Mun, de Fin Mika Poutala eiste de derde plaats voor zich op.

De dames gingen vervolgens de strijd met elkaar aan op de 5000 meter. Martina Sábliková was hier de sterkste, gevolgd door Claudia Pechstein. De Duitse gaf vijf seconden toe op de 6:51.83 van Sábliková. Derde werd de Canadese Clara Hughes.

Als laatste stond de schaatsmijl voor de heren op het programma. Daar eindigde Simon Kuipers één honderdste voor Sven Kramer in 1:44.74. Denny Morrison maakte het podium compleet. Mark Tuitert en Erben Wennemars eindigden als vijfde en zesde.

Ook morgen wordt er nog geschaatst in de Olympische ijshal van Hamar.


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!