Mogelijke aanslag in Barcelona verijdeld

Frutsel
Icoon TerrorismeDe Spaanse politie blijft druk bezig met het bestrijden van terrorisme. Vandaag werden opnieuw diverse moslimmilitanten gearresteerd. Volgens de politie is hiermee een mogelijke aanslag in Barcelona voorkomen.

Bij het doorzoeken van een vijftal woningen vond de politie materiaal voor het maken van explosieven en bommen. Ook werden diverse computers in beslag genomen. In totaal zijn er veertien verdachte personen opgepakt, twee Indiërs en twaalf Pakistanen.

De autoriteiten in Spanje voerden de aktie uit op basis van informatie van de binnenlandse veiligheidsdienst alsmede enkele buitenlandse inlichtingendiensten. Lokale media melden dat de Spaanse politie Frankrijk, Portugal en Engeland heeft gewaarschuwd dat een terreurcel een aanslag op korte termijn wil uitvoeren.

Sinds de aanslagen in Madrid in 2004 is de Spaanse politie erg actief met het opsporen en vastzetten van mogelijke terreurverdachten. Dat er soms eentje per ongeluk wordt vrijgelaten werd vorig jaar november nog duidelijk.