Brandweer rukt uit voor sterrenkijkers

Djeez
De Limburgse spuitgasten moesten gisteravond uitrukken om drie jongeren van het dak te halen. De knapen van vijftien, zestien en achttien jaar oud, waren op het dak van een pand in Heerlen geklommen. Een buurtbewoner had de jongens gesignaleerd en alarmeerde de politie.

Na een vermoeiende klimpartij wisten de agenten in de buurt van het dak te komen. Hier trof de politie inderdaad het edele drietal aan, dat zich op het dak had verschanst. Een van de jongens besloot de komst van Oom Agent niet af te wachten, en sprong naar beneden. Deze werd even later aangehouden.

Omdat de politie niet verder het dak op durfde, besloten de agenten de brandweer in te schakelen. De brandweerlieden kwamen weldra met een ladderwagen aanzetten om de overige twee jongens van het dak te plukken.

Tijdens de ondervraging gaven de jongens toe dat zij op het dak waren geklommen om onder het genot van een sigaretje naar de sterren te kijken. Met een sterrenkijker waren ze vast goedkoper af geweest, want de kosten die de spuitgasten hebben gemaakt, zullen op het drietal worden verhaald.