Grote fabrieksbrand in Vroomshoop

Bart (BartUlft)
Icoon BrandEen fabriekspand aan de Havenstraat in Vroomshoop is gisteravond volledig in de as gelegd. In het pand zat een bedrijf dat houtvezels verwerkt. Bij de brand is een onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen. De naastgelegen oude tennishal heeft de brandweer niet meer kunnen redden.

Omwonende bewoners worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer verwacht nog de hele nacht bezig te zijn met nablussen. Morgenvroeg zal de brandweer asbestmetingen gaan verrichten. De vuurzee was zo heftig, dat enkele kilometers verderop, in Almelo, de rookontwikkeling al goed te zien was.

Update
De bevolking van Vroomshoop heeft vandaag gelaten en rustig gereageerd op de asbestvervuiling in een deel van de Twentse plaats. Dat meldde burgemeester Helmer Koetje tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis van Twenterand waar Vroomshoop onder valt.

De asbest kwam, na een brand in een opslagruimte voor kunststof, neer in een gebied van ongeveer 300 bij 300 meter. Volgens Koetje gaat het om ongeveer vierhonderd adressen. De inwoners van het gebied mogen met bepaalde voorzorgsmaatregelen de wijk in en uit.
(ANP)

Met dank aan Berthil en Weegink voor de submit.