Man liet zich 93 keer opnemen in ziekenhuis

Djeez
De Oostenrijkse politie heeft in Steiermark een 59-jarige man opgepakt. De man blijkt namelijk een ware klaploper te zijn. Zo heeft de man zich de afgelopen twee jaar 93 keer laten opnemen in het ziekenhuis, hetgeen volledig werd vergoed door het ziekenhuis.

De man leeft al 21 jaar van een uitkering, waarvan hij de laatste twee jaar voortdurend in het ziekenhuis verbleef en daar ook met de pot mee at. Een arts van een ziekenhuis in de gemeente Muerzzuschlag vertrouwde het zaakje echter niet. De Oostenrijker had zich namelijk op de afdeling spoedeisende hulp laten opnemen na een zogenaamde valpartij die een zware schedelbreuk zou hebben veroorzaakt. De wantrouwende arts kon echter niets vinden.

Nadat hij door de politie was verhoord, heeft de man toegegeven dat hij alle kwalen en gebreken slechts had gesimuleerd om maar in het ziekenhuis te kunnen verblijven. De hypochonder wordt nu beschuldigd van fraude. Alle ziekenhuisverblijven van de simulant bij elkaar hebben de Oostenrijkse staat bijna honderdduizend euro gekost.