Nachtelijke rellen in Napels over stortplaats

Redactie
Icoon BuitenlandsIn de Napolitaanse buitenwijk Pianura is de politie in de nacht van maandag op dinsdag slaags geraakt met honderden demonstranten die zich verzetten tegen de heropening van een oud stortterrein. De autoriteiten willen daar duizenden tonnen afval naartoe brengen.

Het afval stapelt zich op in de straten van Napels omdat andere stortplaatsen overvol zijn. De heropening van de stortplaats is voorgesteld als een noodmaatregel, maar woedende bewoners van Pianura, die de dump als een bedreiging voor hun gezondheid zien, hebben de afgelopen dagen de toegang geblokkeerd. Maandagavond leken ze de strijd te hebben gewonnen nadat de politie zich had teruggetrokken en een regeringswoordvoerder een 'radicale' oplossing op kort termijn beloofde. Eerder werd al het leger ingezet om de straten schoon te maken.

Maar de politie keerde in de nachtelijke uren terug en raakte slaags met honderden vooral jonge demonstranten, die de agenten met allerlei projectielen bekogelden. Verscheidene agenten en demonstranten zouden gewond zijn geraakt, meldde het Italiaanse persbureau ANSA.