Huis ligt 50 meter te ver voor brandweer

Bart (BartUlft)
Icoon OpmerkelijkEen huis in Fairbanks (Alaska) is afgelopen donderdag in volledig in de as gelegd. Dit had voorkomen kunnen worden. De brandweer was bijna bij de brand aangekomen, maar maakte rechtsomkeert. Reden: het huis lag vijftig meter buiten hun werkgebied.

De eigenaar wist niet wat hij hoorde. "Het deed pijn toen de sirene uitging en ik die brandweerlui zag omdraaien", aldus eigenaar Ace Colloway. De man betaalde al jaren lang voor een brandverzekering, maar dit had hij nooit verwacht. "Ik was er trots op om hier te wonen, vooral omdat alle mensen hier een goed hart hebben. Nu maak ik dit mee, zo ondankbaar", bekende Colloway.

De brandweerchef betreurt de zaak, maar valt zijn team niets te verwijten. "De spuitgasten hebben juist gehandeld: ze mogen niet buiten hun werkgebied ingrijpen, want de slachtoffers hebben geen belastingen betaald voor die service".

De man heeft nog een klein gelukje. De man zit midden in een scheiding met zijn vrouw en daarom stonden veel meubelen tijdelijk ergens anders.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.