Dierenactivisten jagen bedrijf weg uit project

Rob (R@b)
Icoon BinnenlandsProjectbureau Van der Looy uit Weert heeft zich teruggetrokken uit een project nadat medewerkers zijn geïntimideerd door dierenactivisten. De woede van de dierenvrienden richtte zich op de betrokkenheid van het projectbureau bij de ontwikkeling van laboratoriumpark Science Link, een technologiecentrum in Venraij.

Volgens de dierenactivisten zullen daar dierproeven worden gehouden. Daarom bekladden ze op kerstavond de woningen van managers van Van der Looy. Op de woningen stond de tekst ''stop sciencelink, stop dierproeven'' en verder de afkorting DBF die staat voor Dierenbevrijdingsfront, de Nederlandse tak van het ALF. Het Dierenbevrijdingsfront eiste later in een brief dat het bedrijf zich uit Science Link zou terugtrekken.

Een woordvoerder van de gemeente Venraij zegt het zorgelijk te vinden dat bedrijven wijken na intimidatie. Volgens dagblad De Limburger staat het project nu op wankelen. Van der Looy zou namelijk zestig miljoen euro in het plan investeren.

Science Link moet een geavanceerd laboratorium worden dat onderzoek - inclusief dierproeven - doet in opdracht van bijvoorbeeld grote farmaceutische bedrijven en de voedingsmiddelenindustrie. Het laboratoriumpark zou werk gaan bieden aan vierhonderd mensen.

Via internet roeren de actievoerders zich via de site van de Anti Dierproeven Coalitie. Onder meer in dit bericht.