Recordpoging kastje-kijken in New York

Monique Verlind (DJMO)
Icoon OpmerkelijkNieuwjaar, de ideale dag om eens lekker lui op de bank te hangen. Een zak chips erbij, en sport kijken op televisie. In New York maken ze er zelfs een echte wedstrijd van. Vandaag is daar in het ESPN Zone restaurant aan Times Square de Ultimate Couch Potato Competition begonnen; een heuse wereldrecordpoging televisiekijken.

Drie mannen en een vrouw moeten daar sport kijken op grote HD plasma- en projectie televisieschermen. De vier tv-verslaafden mogen onbeperkt eten en drinken bestellen, maar niet indutten. En een keer in de acht uur mogen de deelnemers even van de bank af voor een plaspauze. Aldus hopen ze het Guinness Wereldrecord tv-sport kijken, dat op 69 uur en 48 minuten staat, te verbeteren.

"De deelnemers moeten vooral heel goed zijn in eh... niks doen", geeft woordvoerster Susan Abramson toe. "Maar je moet wel over een uitzonderlijk lichamelijk en geestelijk uithoudingsvermogen beschikken om zo lang achter de buis te hangen."

Om mee te mogen doen, moest elke gegadigde in een opstel van 200 woorden vertellen wat hem of haar tot dé 'couch potato' maakt. De winnaar krijgt een prijzenpakket ter waarde van bijna 5000 dollar, met onder andere een HD-televisie en natuurlijk een nieuwe comfortabele leunstoel.

Met dank aan eu-Robert voor het vertalen en schrijven van de submit.