Nieuwjaarsduik gaat door

Redactie
Icoon WeerDe nieuwjaarsduik bij de pier in Scheveningen, op nieuwjaarsdag, gaat morgen vrijwel zeker door. Dat heeft een woordvoerster van Unox, dat het evenement organiseert, vanmiddag gemeld.

''Het ziet er zeer voorspoedig uit. De weersvoorspelling is zeer gunstig en de temperatuur geweldig. Maar niets is zo veranderlijk als het weer.''

Een jaar geleden ging de nieuwjaarsduik in Scheveningen niet door. De combinatie van wind, opkomend tij en de golfbrekers bleek te gevaarlijk.

Er is morgen om 12.00 uur plaats voor 10.000 mensen om een duik in de Noordzee te nemen. Meer is niet verantwoord in verband met de veiligheid, aldus de woordvoerster. Als er meer dan 10.000 mensen komen, kunnen de laatsten nog terecht bij andere nieuwjaarsduiken, bijvoorbeeld in Zandvoort en Katwijk.

Vier van de deelnemers in Scheveningen hoeven niet te kiezen: ze krijgen een plaatsje in een helikopter, zodat ze na Scheveningen aan nog drie nieuwjaarsduiken kunnen meedoen: Vlieland (13.00), Zandvoort (14.00) en Katwijk (15.00).