Franse moeder steekt zoontje dood

Irene (Blinky)
Icoon MisdaadEen 41-jarige vrouw heeft vanochtend haar zoontje van vier jaar om het leven gebracht. Dit gebeurde in Evry, Frankrijk. De politie was gealarmeerd door een buurman. Toen zij aankwamen, werd er niet opengedaan. Zij hoorden wel een jongetje schreeuwen. Toen de brandweer aankwam om de deur te forceren, vonden zij het jongetje. Ondanks pogingen om hem te reanimeren is hij toch overleden. De moeder zit in voorlopige hechtenis.

De moeder vertelde dat ze in paniek raakte toen ze hoorde dat de politie aan de deur was. In een reflex pakte ze een mes en stak het jongetje in de keel. Verder geeft ze geen reden aan waarom ze het jongetje vermoordde. Het kind, Irvin genaamd, werd bij geboorte niet erkend door de vader, dat gebeurde pas later, in 2004. De ouders hebben nooit samen geleefd en ze stonden als probleempersonen te boek.

De moeder heeft vorig jaar de vader van Irvin willen aanklagen voor geweldpleging, maar de zaak is toen ingetrokken. Zij stond niet bekend als zorgzaam en heeft eerder elke hulp van buitenaf afgeslagen. Ook zou ze al eerder hebben gedreigd haar kind te vermoorden, on daarna zichzelf van het leven te beroven. De vader is ook onder toezicht van de politie gesteld. Hij is nooit met de bedreigingen naar de politie gegaan. Maandag moest de politie ook al bij de moeder kijken, nadat een ruzie uit de hand was gelopen.