Luid applaus bij uitvaart Arne Jansen

Djeez
Nederland heeft vanmiddag in stijl afscheid genomen van Arne Jansen. De naar schatting elfhonderd aanwezigen applaudiseerden luid voor de maandag overleden volkszanger Arne Jansen. En daarmee was de begrafenis geheel in stijl, want volgens zijn manager Menno Muis was de 56-jarige artiest gek op applaus.

Een keur aan bekende Nederlandse artiesten woonde de begrafenis bij. Zo bewezen onder anderen Jan Keizer, Corry Konings, Dennie Christian, Arie Ribbens en Thomas Berge de liefhebber van roodharige meisjes de laatste eer. Zelfs Koos Alberts werd naar binnen gerold. Onder de aanwezigen waren ook veel liefhebbers van piratenmuziek.

Bij een afscheid van een befaamde zanger moet natuurlijk ook worden gezongen. Zo bracht Jacques Herb het nummer 'Time to say goodbye' ten gehore en zongen Nick& Simon de sterren van de hemel met een akoestische versie van 'Kijk Omhoog'. Bij het verlaten van de kerk werd het nummer 'Schaam je voor je tranen niet' gespeeld. Arne Jansen droeg dit lied vorig jaar op aan zijn overleden broer.

Ondanks de massale belangstelling en de daarbij horende drukte, liep de uitvaart op rolletjes. De politie hield een oogje in het zeil.