Barbra Streisand steunt Hillary Clinton

Peter (pberends)
Icoon AmerikaEen van de belangrijkste politieke activisten in Hollywood, de zangeres en actrice Barbra Streisand, heeft eindelijk voor een presidentskandidaat van haar partij gekozen: Hillary Clinton.

De inmiddels 65-jarige Streisand heeft sinds de jaren zestig altijd de Democraten gesteund in de strijd met de Republikeinen om het presidentschap, maar vooralsnog sprak zij zich zelden uit over de voorkeur voor één van de Democratische kandidaten.

Hillary Clinton verwierf in Hollywood reeds de steun van filmregisseurs Steven Spielberg en Rob Reiner. Streisand zegt over Clinton: "Hillary zal de Amerikanen het vertrouwen in hun regering teruggeven". Hollywood staat bekend als een Democratisch bolwerk. Rijke acteurs en andere figuren uit deze filmwereld spekken de Democratische kandidaten dan ook met grote bedragen voor de politieke campagnekassen.

Bij de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2004 sluisde de film-, tv- en muziekindustrie meer dan 33 miljoen dollar naar politici op het federale niveau. Het meeste geld ging volgens onafhankelijke onderzoekers van het Center for Responsive Politics naar de Democraten.

Toch heeft Clinton niet het meeste geld in de wacht gesleept van de entertainmentwereld. Barack Obama wist 100.000 dollar meer op te halen dan de 2,1 miljoen dollar van Clinton.


Kunnen de Republikeinen inpakken met Streisand aan Hillary's zijde?

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.