Eerste presidentiële zeppelin een feit

Peter (pberends)
Icoon AmerikaDe eerste presidentiële zeppelin is een feit. Op 10 december gaat de zeppelin in Elizabeth City (North-Carolina) van de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul de lucht in. Het plan van de zeppelin kwam van de directeur van het bedrijf dat zeppelins verzorgt zelf. Hij steunt Ron Paul namelijk ook in zijn strijd om de Republikeinse presidentsnominatie.

De directeur wilde de promotionele zeppelin daarom tegen kostprijs aanbieden. Daarvoor moesten Ron Paul-supporters 350.000 dollar inzamelen. De zeppelin is inclusief het verfwerk, brandstofkosten en personeel en kan een hele maand ingezet worden in verschillende grote steden. Ondertussen ging het werven van fondsen zo goed dat de teller inmiddels op bijna een half miljoen dollar staat.

De fanatieke supporters van Ron Paul staan bekend om hun grote gave fondsen te werven. Op 5 november zamelden zij een recordbedrag van 4,3 miljoen dollar in 24 uur binnen. Dit willen zij nogmaals doen op 16 december, om zo het grootste bedrag ooit in één dag te werven in de geschiedenis van de presidentiele voorverkiezingen.

Ron Paul geldt als het buitenbeentje binnen de groep Republikeinse kandidaten voor de presidentsnominatie. Hij stemde als enige Republikein in het Congres tegen de oorlog in Irak en is zeer kritisch over het Amerikaanse financiële systeem geleid door de Amerikaanse centrale bank (de Fed). Hij vindt dat geld niet zomaar uit gebakken lucht mag worden gecreëerd. Of Ron Paul de zeppelin ook als zijn Air Force One gaat gebruiken als hij tot president wordt verkozen is nog onbekend.


Impressie van de zeppelin die 10 december de lucht in gaat

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.