Geen hangborsten door borstvoeden

Peter (Petre)
Icoon OnderzoekTheezakjes, verschrompelde, gerimpelde, uitgezakte of hangende borsten. Het excuus van vele vrouwen voor hun vroegere trots welke nu uitgezakt is, blijkt niet gehandhaafd te kunnen worden. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat het geven van borstvoeding geen invloed heeft op de welgesteldheid van de buste.

Zo'n 132 vrouwen die tussen 1998 en 2006 een borstoperatie hebben ondergaan zijn onderzocht. Ze waren allemaal minimaal één keer zwanger geweest en meer dan de helft van de vrouwen had ooit borstvoeding gegeven. Er bleek echter geen verschil in stevigheid te zitten tussen vrouwen die wel of geen borstvoeding hebben gegeven.

Het uitzakken van de borsten heeft volgens de onderzoekers te maken met andere factoren als roken en gewichtstoename tijdens de zwangerschap. Na elke zwangerschap zakken de borsten ook steeds meer uit. Veel vrouwen denken dat het geven van borstvoeding hangende borsten veroorzaakt, het was dan ook de belangrijkste reden voor de meeste vrouwen om de borstoperatie te ondergaan.Met dank aan neegij voor de submit.