'Te veel lood in Paulson pokerchips'

Frutsel
Icoon ShockingDe gezondheidsdienst in de Amerikaanse staat Arizona heeft donderdag gewaarschuwd dat pokerchips, van het wereldwijd verkochte merk Paulson, mogelijk te veel lood bevatten. Dit kan gezondheidsrisico's opleveren voor pokerspelers en voor hun gezinnen.

De Paulson-chips worden erg veel in casino's gebruikt, maar ook particulieren kunnen de chips eenvoudig via internet bestellen. De fabrikant, Gaming Partners International in Las Vegas, zegt dat de chips niet gevaarlijk zijn als ze gebruikt worden zoals ze bedoeld zijn.

"Tests hebben inderdaad het bestaan van lood in chips aangetoond, maar louter de aanwezigheid van lood is niet voldoende reden om aan te nemen dat er gezondheidsrisico's bestaan. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat een gewone omgang met deze pokerchips geen enkele risico met zich meebrengt voor de consument of het milieu"", zegt directeur Gerard Charlier in een persbericht.

Desondanks is de samenstelling van de pokerchips nu wel gewijzigd zodat ze nu slechts sporen van lood bevatten die ruim onder de toegestane waarden blijven.


Een Paulson pokerfiche