Serie 24 voor onbepaalde tijd uitgesteld

Frutsel
Icoon TelevisieSlecht nieuws uit Hollywood vandaag. Producent Fox heeft het zevende seizoen van de succesvolle serie 24 voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het Amerikaanse entertainmentblad Variety meldt dit vandaag op hun site. De serie rond de terroristenbestrijder Jack Bauer (Kiefer Sutherland) is dan ook de eerste televisieproductie die volledig wordt uitgesteld door de schrijversstaking in Hollywood.

Om te voorkomen dat het zevende seizoen maar half kan worden uitgezonden hebben de producenten besloten de serie voorlopig stop te zetten. Het verhaal van de hitserie speelt zich af in 'real time', waarin 24 afleveringen van één uur, de plot van één seizoen vormen. Dat de serie voor onbepaalde tijd is uitgesteld baart zorgen. Fans zijn bang dat het zevende seizoen er helemaal niet meer komt. Afhankelijk van de lengte van de staking zal hier mogelijk op korte termijn duidelijkheid over komen. Mogelijk worden ook andere hitseries als Desperate Housewives, Prison Break en Heroes stopgezet. Hiervan worden in elk geval wel de afleveringen uitgezonden die al gemaakt zijn.

Sinds maandag zijn de actuele talkshows als de Tonight Show (Jay Leno) en de Late Night Show (David Letterman) al stopgezet. Ruim 12.000 Amerikaanse scenaristen hebben het werk voor onbepaalde tijd neergelegd. De film- en televisieproducenten kunnen het met de vakbonden nog altijd niet eens worden over de CAO. Het grootste probleem in deze ruzie is de harde eis van de schrijvers dat zij meer geld willen zien als een film of tv-serie op dvd, internet of mobiele telefoon wordt verspreid.

In 1988 werd de Amerikaanse film- en televisie-industrie ook al zwaar getroffen door een soortgelijke staking. Destijds duurde de werkonderbreking bijna een half jaar en kostte de industrie bijna een half miljard dollar. Kenners beweren dat de schade dit keer zeker het dubbele zou kunnen bedragen.


Komt het zevende seizoen er nog?