Jochem van Gelder ruziet om Sinterklaasfeest

SunChaser
Icoon ShockingJochem van Gelder heeft het aan de stok met Jetix. De kinderzender organiseert al jaren het Grote Sinterklaasfeest (GSF) in Rotterdam. Hier treden artiesten op en komt Sinterklaas langs voor kaartjes tot 50 euro per stuk. Van Gelder gaat nu het Coole Sinterklaasfeest (CSF)presenteren en stelt dat hun kaarten de helft goedkoper zijn, namelijk twintig euro.

De organisatie van het GSF is woedend op van Gelder en snapt niet waar hij het vandaan haalt dat hun kaarten veel duurder zouden zijn. "Wij hebben ook kaarten van 20 euro", aldus het GSF. Van Gelder moet daar smakelijk om lachen. "Kaarten voor 20 euro? Waar zitten de kinderen dan, op het dak?"

Van Gelder benadrukt overigens dat hij niet rancuneus is omdat hij al vijf jaar niet welkom is op het GSF. "Ik maak inderdaad Sinterklaassingles en word niet geboekt door het GSF. En nu wel voor het CSF. Ik snap de drukte ook niet, het is gewoon een klus die ik heb aangenomen en van concurrentie is geen sprake. De ouders kunnen nu gewoon zelf kiezen, dat is alleen maar goed." De organisator van het GSF stelt overigens dat zij de echte Sinterklaas op bezoek krijgen.