Hirsi Ali trekt weer van leer vanuit de VS

Redactie
Icoon BuitenlandsAyaan Hirsi Ali verkondigt haar boodschap weer voluit vanuit de Verenigde Staten. Na alle ophef in Nederland, verspreidde het Spaanse persbureau EFE vandaag vanuit Washington een vraaggesprek met de Nederlandse voormalige parlementariėr.

Daarin stelt ze dat de ''islam geen religie is, maar een destructieve politieke filosofie''. In het interview refereert Hirsi Ali niet aan de politieke discussie in ons land over haar beveiliging. Ze zegt wel dat de vermoorde Theo van Gogh ''geen enkele bescherming had'' en dat het haar missie is om ''overal ter wereld te blijven uitleggen waarom hij is vermoord''.

''Het is mijn droom dat de islam op dezelfde wijze eindigt als het communisme, en dat de moslims worden bevrijd van die destructieve en totalitaire dogma's'', stelt de Nederlandse ex-politica. Hirsi Ali zegt ook dat om dat doel te bereiken inspanningen moeten worden geleverd. ''We mogen niet met de armen over elkaar blijven zitten.''

Hirsi Ali verklaart dat ze in verband met bedreigingen van militante moslims vandaag niet fysiek aanwezig kon zijn op een forum in de Mexicaanse stad Monterrey, waar over de culturen in de wereld wordt gesproken. Via een videoconferentie nam ze vanuit Washington deel aan een debat in Monterrey.