Koperdief in ziekenhuis na flinke schok

Djeez
Een 25-jarige man uit Heerhugowaard is zaterdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij met twee kompanen koper wilde jatten uit een hoogspanningshuisje. De man knipte met een betonschaar een gat in het hek dat rondom het huisje aan de plaatselijke Voltastraat is geplaatst.

De man baande zich vervolgens een weg omhoog en knipte een koperen leiding weg. Vermoedelijk raakte de man hierbij een transformator aan, want de man kreeg een opdonder van vele tienduizenden volt. Door de schok viel de koperdief vijf meter naar beneden.

Ondanks dat hun daad het daglicht niet kon verdragen, waren zijn vrienden nog wel zo dapper om het alarmnummer te bellen. In kritieke toestand is de man overgebracht naar het ziekenhuis van Alkmaar. Ondanks dat de man tweede- en derdegraads brandwonden heeft opgelopen, is hij inmiddels buiten levensgevaar. Of hij ook inwendig schade heeft opgelopen is nog niet bekend.

Direct toen de politie op de plaats van het ongeval aanwezig was, hebben de agenten de twee mededaders gearresteerd. Toen de agenten ook even een kijkje namen in de kofferbak van de auto van het drietal, bleken ze al eerder die avond bij een bedrijf koper te hebben gestolen.

Met dank aan Boesh voor de submit.