Gedicht Bijlmerramp 'te emotioneel'

Rob (R@b)
OpmerkelijkOp de vijftiende herdenking van de Bijlmerramp, aanstaande donderdag, is het brandweerman Carel Boer verboden een door hem geschreven gedicht voor te dragen. Volgens de organisatie die de herdenking organiseert - en die Boer verzocht een gedicht te schrijven - is de inhoud ''te emotioneel'' voor nabestaanden.

Boer, die de ramp als brandweerman van nabij meemaakte, gelooft er niets van dat zijn gedicht te emotioneel is. Een passage over politiek Den Haag zou volgens hem de organisatie hebben besloten het gedicht te schrappen. De herdenking wordt donderdag namelijk ook bijgewoond door vertegenwoordigers van de regering, onder wie een minister.

De stichting Beheer het Groeiend Monument, dat de herdenking organiseert, wil niet reageren. Een nabestaande aan wie de Amsterdamse zender AT5 het gedicht liet horen, vindt het een prachtig stuk dat prima uitgesproken kan worden.

''Nog steeds tot de dag van vandaag, weten ze met z'n allen in Den Haag, niet wie een ramp in ons land zou moeten leiden'', is één van de kritische strofen van het gedicht.