FOK!kers halen 1000 euro op voor asiel

Nolius
Icoon Sitenews - ForumFOK!users hebben meer dan duizend euro ingezameld voor de asieldieren van Dierenopvang Rotterdam. 20 augustus begon op het FOK!forum de inzamelingsactie. In een topic over dierenliefhebbers werd spontaan een idee geopperd om een inzamelactie te gaan houden voor de asieldieren. Het asiel in Rotterdam een van de grootste asiels van Nederland met een keurmerk van de Dierenbescherming. Jaarlijks vangen zij circa 2.500 honden, katten en overige huisdieren op.

Vier weken en veertien topics later is er meer dan duizend euro gedoneerd. Ook is er een lange lijst met spullen die het asiel goed kan gebruiken. Ingezameld zijn onder andere dekens, manden, handdoeken, krabpalen, speelgoed voor honden/katten en koekjes. Zelfs de zo gewenste zwembadjes (schelpzandbakken, eigenlijk bedoeld voor kinderen!) en partytent – om schaduw op het hondenveld te creëren - zijn geschonken.

De eerste spullen zijn al opgehaald in Vianen, Groningen, Nijmegen, Ede en Pannerden. Door de Firma Starink BV werden geheel belangeloos 25 emmers met hondenkoekjes geschonken (zie foto), evenals een doos vol met divers nieuw hondenspeelgoed.

Dit weekend gaan diverse rijders spullen ophalen bij de inzamelpunten en zal het zaterdag gezamenlijk aan het asiel worden aangeboden. Het asiel is op de hoogte van de actie en denkt dat er morgen dekens zullen worden gebracht, maar heeft echter geen idee wat er allemaal aan spullen is bijeengebracht. "Van het opgebrachte geld hebben zij helemaal geen idee, dus wij hopen en nemen aan dat men daar erg blij mee gaat zijn!", zo laten de users weten.

Dierenopvang Rotterdam bestaat naast het asiel in Rotterdam ook uit de asiels in Krimpen a/d IJssel en Spijkenisse. Wanneer er teveel spullen blijken te zijn voor Rotterdam, zal dit uiteraard verspreid worden over de andere twee kleinere asiels.

Een fotoverslag van het overhandigen is morgen hier te volgen. Mensen die nog mee willen merken, kunnen zich melden via PM bij Greys of Ingetje79.


Ingezamelde hondenbrokjes


Een volle auto met spullen gaat morgen naar Rotterdam