Marechaussee bevrijdt hond uit bagagekluis

Redactie
Icoon ShockingDe Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft gisteren een wel heel bizarre ontdekking gedaan. Op een plek waar een passagier normaal zijn bagage kan opslaan, bleek een jonge witte keeshond te zitten. De arme viervoeter zat al 36 uur in de bagagekluis opgesloten.

Een medewerker van Schiphol hoorde dinsdagochtend uit een bagagekluis een vreemd geluid komen en waarschuwde de marechaussee. Na het openen van de kluis ontdekte die niet alleen twee koffers en een reistas, maar ook een hondje. De hond was door de eigenaar in een kleine draagtas tussen de koffers gezet. Ook had het baasje een bakje water en wat koekjes en brokjes in de kluis achtergelaten.

Na de ontdekking heeft de marechaussee zich direct over de hond ontfermd. ''We hebben hem een nachtje vertroeteld en uitgelaten op Schiphol'', aldus een woordvoerder vandaag. De eigenaar kan een flinke boete verwachten als hij zich komt melden om zijn hond en koffers op te halen. Het keeshondje is op dit moment in professionele handen en in goede conditie.