Hoogeveen wil langste liefdesbrief schrijven

Djeez
Het Drentse dorp Hoogeveen gaat in het kader van het culturele jaar 2008 een poging wagen het wereldrecord 'langste liefdesbrief' in handen te krijgen. De brief zal kilometers lang worden en vele honderden kilo's wegen.

Zaterdag zal het startsein voor de recordpoging worden gegeven. Bij een stand van de lokale schouwburg zal dichter Klaas Knilles Hofstra proberen bezoekers over te halen een stukje tekst te schrijven op het lange vel papier. Over enkele maanden zullen delen van de brief her en der in Hoogeveen worden neergelegd. Halverwege 2008 moet duidelijk worden of het wereldrecord is gesneuveld. Het enorme vel papier zal dan worden uitgerold in de plaatselijke winkelstraat.

Zeven leerlingen van de mbo-opleiding werktuigbouwkunde hebben een speciale kar ontwikkeld voor dit project. Hierop ligt een rol papier met een lengte van bijna twee kilometer. Het enorme vel papier kan van de ene rol op de andere worden gerold.

Men kan de komende maanden op allerlei manieren een een stukje schrijven op het document. Het onderwerp kent veel variatie. Zo mag men een stukje schrijven over liefde voor de partner, een boek, een film, een natuurpark, een land, een sport, een zee, een hobby, een eiland, een muziekstuk, een museum, een artiest, etcetera.


Deze tekst zal wel niet op de brief terechtkomen