Belindagate: 'Het was een vuile kutstreek'

SunChaser
Icoon Showbizz"Het was een vuile kutstreek!" Zo vat Martijn van den Bergh zijn deelname samen aan de hetze tegen Belinda Meuldijk, de ex van Rob de Nijs. Voor wie onder een steen heeft geleefd: iemand maakte foto's van het verwaarloosde huis van Belinda Meuldijk en Van den Bergh lekte ze naar het weekblad Privé.

Bij Jensen vertelde de voormalige belspelpresentator zijn verhaal. "De foto's zijn gemaakt door Henriėtte, de aanstaande vrouw van Rob de Nijs. Ze ergerde zich aan Belinda's interviews waarin ze als een toverkol tekeer ging. Toen er een derde interview op stapel stond kwamen de foto's via Henriėtte's vriendin Astrid. Daarvoor had ik al veel contact met Henriėtte via de telefoon. We waren heel close."

Hoe close het werd vertelde Van den Bergh ook. "Ik ben gevraagd om zaaddonor te worden van een kind voor Henriėtte en Rob. Ik ben gewoon gemanipuleerd. Maar ik heb er van geleerd. Ik ging te snel. Vijf keer per week LiveShop, regelmatig De Wereld Draait Door. Ik weet nu hoe de showbizz in elkaar zit en wie mijn vrienden zijn. Het scheelt me de helft aan kerstkaarten dit jaar.”

Van den Bergh is verbijsterd dat Rob en Henriėtte ongeschonden uit Belindagate zijn gekomen. Zelf is hij alles kwijt. Zijn vrienden en zijn carričre, want per 1 september is hij ontslagen bij LiveShop. Jensen bewonderde de openheid van Martijn van den Bergh, maar wist ook het gevoel dat veel mensen bij de ex-presentator hebben goed samen te vatten: “Toen ik je zo zag dacht ik: wat een vieze omroepglijer is dat.” Van den Bergh, die veel gehuild heeft afgelopen maanden, beraadt zich op een vervolg in een carričre op tv. Want, zo zei hij, TV is alles voor hem.


"Vieze omroepglijer"