Slechte gezondheid Luciano Pavarotti

Irene (Blinky)
Icoon ShowbizzDe gezondheid van de beroemde tenor Luciano Pavarotti is verslechterd. De 71-jarige Italiaan is vorig jaar geopereerd aan alvleesklierkanker en is begin augustus opgenomen in een ziekenhuis, toen hij koortsachtige verschijnselen kreeg. Zijn toestand zou zorgwekkend zijn. Pavarotti is niet bij bewustzijn en zijn nieren werken niet meer. Hij is sinds 25 augustus weg uit het ziekenhuis om thuis op krachten te komen.

Hij moest vanwege zijn alvleesklierkanker zijn concertenreeks afzeggen, die in mei 2004 was begonnen. Begin deze zomer tijdens een muzikale ceremonie, die in het teken stond van de tenor, verzekerde zijn vrouw dat hij zich prima voelde en dat hij een CD aan het maken was. “Je kunt het nooit weten met deze ziekte, maar ik denk dat Luciano zich er wel doorheen weet te slaan. Hij heeft chemotherapie gehad, hij is geen enkele haar verloren en hij is geen gram magerder geworden”, zei ze destijds.

Pavarotti is voornamelijk bekend door zijn optredens met collega's José Carreras en Plácido Domingo, als de drie tenoren. De opnamen en de video's van dit concert hebben in verkoopcijfers die van Michael Jackson, Elvis Presley en de Rolling Stones overtroffen.


Luciano Pavarotti... zwakke gezondheid