Patrick Lodiers nieuwe voorzitter BNN

Sander (Xender)
Icoon MediaPresentator Patrick Lodiers wordt waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van BNN. De huidige voorzitter Laurens Drillich stopt in december 2007 met zijn werkzaamheden voor de omroepvereniging. Patrick Lodiers wordt aanstaande zaterdag aan de Ledenraad voorgedragen om hem op te volgen.

Na Bart de Graaff en Gerard Timmer was Drillich de derde voorzitter van BNN. Hij was samen met zijn voorgangers nauw betrokken bij de oprichting van BNN in 1998. Als directeur Televisie verliet hij de omroep in januari 2002 voor drie jaar om Endemol Mexico op te richten, om vervolgens in januari 2005 terug te keren als voorzitter van BNN. Drillich blijft bestuurslid van BNN, een parttime functie.

"Ik vertrek met pijn in mijn hart bij BNN omdat ik in het buitenland ga wonen en werken. Dat was ik al een tijdje van plan. Maar ik vertrek nú omdat ik zo'n schitterende en jonge opvolger heb gevonden", zegt Drillich. Hij vindt het vooral goed dat er weer een presenator/programmamaker voorzitter wordt. "Vijf jaar na het overlijden van Bart heeft BNN weer een presentator en programmamaker als voorzitter en boegbeeld. Daar ben ik heel trots op. Het gaat al heel erg goed met BNN en dat kan zo alleen maar beter worden."

Patrick Lodiers begon in 2001 als presentator bij BNN met een reis naar de Filippijnen voor het programma 'BNN Docu: De Wereld Van...' Daarna volgde een lange reeks programma's zoals BNN at Work, Couscous & Cola, Je Zal Het Maar Hebben, De Lama's en Over Mijn Lijk. Daarnaast was hij hoofdredacteur tv.

Ik vind het een onwaarschijnlijke eer en ga verschrikkelijk mijn best doen, want BNN is een uitzonderlijke club met mooie en inspirerende mensen!", aldus de Zeeuw Lodiers.


Patrick Lodiers (rechts) won met De Lama's een Gouden Televizierring