'Kraakwacht-rel' in Vlaardingse politiek

Rob (R@b)
PolitiekIn Vlaardingen is een rel ontstaan rond CDA-wethouder Cees Oosterom. De wethouder heeft onlangs vier kraakwachten uit een gemeentepand aan de Westhavenkade verwijderd om daar vervolgens zijn eigen zoon en de zoon van gemeentesecretaris Jan Brinkman als antikrakers te huisvesten. Morgen vindt er een extra vergadering plaats over het lot van Oosterom en de gemeentesecretaris.

Mogelijk wordt er een motie van wantrouwen wegens belangenverstrengeling aangenomen. De fractie van de Vlaardingse SP is van plan die in te dienen. De SP hoopt andere oppositiepartijen als Leefbaar Vlaardingen en AOV achter zich te krijgen. Steun van de VVD is al verzekerd. Het college van B en W in Vlaardingen bestaat uit PvdA, CDA en GroenLinks.

De officiële verklaring van het college van B en W, waarin ontkent wordt dat er sprake is van belangenverstrengeling, luidt dat de gemeente uit financiële overwegingen het contract met de vaste onroerendgoedbeheerder heeft opgezegd en zelf een beheersmaatschappij heeft opgericht. Dat betekende automatisch dat de zittende kraakwacht moest verdwijnen en er zodoende behoefte was aan een nieuwe kraakwacht.

Opvallend is dan weer wel, als er niets mis zou zijn, dat de zoons van de wethouder en de gemeentesecretaris het bewuste pand inmiddels weer hebben verlaten.