Amerika had Osama bijna in 2004

Robin (Robin2130)
Icoon BuitenlandsIn de winter van 2004-2005 waren de Amerikaanse troepen in Afghanistan zo dicht bij de schuilplaats van Osama Bin Laden dat zijn medewerkers op het punt stonden om hem te vermoorden. Dat stond in het weekblad Newsweek. Volgens hetzelfde blad verwachten de Amerikaanse inlichtingendiensten een nieuwe aanslag die te vergelijken is met de aanslagen van 11 september.

De medewerkers van Osama hadden opdracht gekregen om het hoofd van Al Qaida te doden zodra de kans groot was dat hij gearresteerd zou worden. Daarna moesten ze als martelaar zelfmoord plegen. In de winter van 2004-2005 stonden ze op het punt om dat te doen, toen de Amerikaanse troepen rechtsomkeert maakten.

Newsweek heeft deze informatie van sjeik Said, de chef van Al Qaida in Egypte. Het Amerikaanse weekblad neemt op haar coverstory de aanslagen van 11 september onder de loep. In het weekblad verklaarde Bruce Reidel, gepensioneerde AziŽ-specialist van de CIA, dat er sinds 2002 geen spoor meer is van Bin Laden. “We tasten volledig in het duister”, aldus Reidel. "De kans om Osama te vinden is nul komma nul."