Veertig uur werkstraf voor slaan boefje

Moniek (moniek2006)
Icoon JustitieEen 29-jarige man uit Numansdorp heeft een werkstraf gekregen, omdat hij een 11-jarige belhamel heeft mishandeld in Ridderkerk. Dat gebeurde op 13 mei op de Erasmuslaan. De belhamels waren er eerder vandoor gegaan met een ingelijste luchtfoto uit een portiek van een wooncomplex. De verdachte was toevallig op bezoek bij zijn schoonmoeder en ging achter de boefjes aan.

De man slaagde erin de 11-jarige jongen aan te houden. Hij voldeed naar eigen zeggen alleen aan zijn burgerplicht, maar een getuige en twee andere kinderen beweren dat de Numansdorper de jongen meerdere keren optilde en hard op de grond gooide. Verder zou de man hem geslagen en geschopt hebben.

Het slachtoffertje meldde zich later met zijn ouders bij het ziekenhuis vanwege schrammen, blauwe plekken en pijnlijke nieren. De verdachte hield bij de rechtbank vol niets te hebben gedaan. Toen de jongen naar huis ging zou hij niets hebben gemankeerd. "Dat kind verzette zich hevig, omdat hij bang was voor slaag van zijn vader. Hij is wel gevallen omdat hij overstuur was. Maar ik heb hem alleen vastgehouden", beweerde hij.

De politie had geen tijd om de belhamels op te halen vanwege personeelstekort. Daarom liet de man de kinderen gaan na telefonisch overleg met de politie. De officier van justitie vond dat de man het kind had moeten laten gaan. "Als je ziet dat het escaleert en dat het kind overstuur raakt ga je geen extreem geweld gebruiken bij zo'n kwajongensstreek, maar laat je hem gewoon gaan", vond de officier. De man moet het jongetje een schadevergoeding van 200 euro betalen als voorschot op een waarschijnlijk hogere claim.