Manhunt 2 gaat toch uitkomen in de USA

Roy
GamesGamedeveloper Rockstar Games, bekend van onder andere Grand Theft Auto, heeft aangekondigd dat hun nieuwste game Manhunt 2 toch uit gaat komen in Amerika. De game is namelijk opnieuw beoordeeld door het ESRB, het Amerikaanse leeftijdskeuringssysteem, en heeft nu een M(mature)-rating gekregen. In een eerdere beoordeling kreeg de game een Adult Only rating wat inhield dat zowel Sony als Nintendo de game niet op hun videoconsoles wilden laten uitkomen.

De oprichter van Rockstar, Sam Houser, is blij dat de game nu toch gaat uitkomen en verwacht dat horrorfans de game zullen omarmen: "Manhunt 2 is important to us, and we're glad it can finally be appreciated as a gaming experience. We love the horror genre. Manhunt 2 is a powerful piece of interactive story telling that is a unique video game experience. We think horror fans will love it."

Manhunt 2 is een horror-game waarin de hoofdrolspeler de opdracht krijgt om mensen om te leggen op elke mogelijke manier. Manhunt 2 staat gepland voor een release op de Sony PlayStation 2 en de Nintendo Wii. De richtdatum voor Amerika is 31 oktober, over een eventuele Europese release is nog niets bekend. In het Verenigd Koninkrijk is de game in ieder geval nog steeds verboden: [upd] Britten verbieden game Manhunt-2 . Ook in Nederland ontstond er ook ophef in de politiek over de game: Coalitie wil verbod op game Manhunt-2


Meer screenshots uit Manhunt 2

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.