A'dammer met enkelband steekt man neer

Rob (R@b)
Icoon MisdaadEen jeugdige Amsterdammer die door Justitie een elektronische enkelband was aangemeten, heeft deze week in zijn woonplaats een 26-jarige buurbewoner aan een mes geregen. Het slachtoffer liep verwondingen op aan gezicht en arm.

De 19-jarige dader is sinds de steekpartij spoorloos verdwenen. De enkelband die de man droeg heeft namelijk geen gps-signaal. Als iemand met zo'n enkelband buiten rondloopt, is hij niet te traceren. Wel geeft de band aan of iemand zijn huis verlaat. Een kastje in de woning houdt dat in de gaten. Maar een gedetineerde mag meestal bepaalde periodes naar buiten, zoals voor het doen van boodschappen. In zo een periode heeft de enkelbanddrager wellicht toegeslagen.

Er zijn wel twee andere verdachten aangehouden. Het betreft twee jongens van 15 en 16 jaar die samen met de 19-jarige messentrekker ruzie kregen met de 26-jarige buurtgenoot. Justitie wil niet zeggen onder welke voorwaarden de hoofdverdachte de enkelband droeg.

Update: RTV Noord-Holland meldt dat de man inmiddels is gearresteerd. Hij werd vannacht op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een inbraak in Amsterdam West. De enkelband had hij omgekregen nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten wegens een geweldsmisdrijf. Dat betrof ook al een steekpartij, waardoor een man uit Eindhoven in het ziekenhuis belandde.