Vanaf dit weekend veel voetbal bij RTL

Erwin (Remote)
Icoon TelevisieVanaf dit weekend zal er veel voetbal te zien zijn op de RTL-zenders. Door de overname van Tien zijn de uitzendrechten in handen gekomen van RTL Nederland. Naast de samenvattingen van de eredivisie zal RTL ook het buitenlands voetbal, het Nederlands Elftal, Jong Oranje, de Jupiler League en de KNVB-beker uitzenden. Volgens een woordvoerder worden de programma's verdeeld over de familiezender (RTL4) en de mannenzender (RTL7) van de RTL-family.

Het voetbalweekend wordt op vrijdagavond geopend met een live wedstrijd uit de eredivisie op RTL7. Vervolgens wordt er een vooruitblik gegeven op de nog te spelen wedstrijden van dat weekend. De avond wordt afgesloten met de samenvattingen van de Jupiler League, gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen.

Op zaterdag worden de samenvattingen van de Duitse bundesliga uitgezonden op RTL7. Dit programma wordt om en om gepresenteerd door Wilfred Genee en Jan Joost van Gangelen. Later op de avond worden de samenvattingen van de eredivisie uitgezonden op RTL4.

Eten met het bord op schoot is op zondag nog steeds mogelijk. De samenvattingen van de eredivisie worden gewoon op het oude tijdstip uitgezonden. Tot de tevredenheid van de kijkers zullen de reclameblokken minder lang zijn en worden de belangrijke wedstrijden als eerst uitgezonden. Het programma wordt (net als op zaterdag) gepresenteerd door Humberto Tan. Het weekend wordt afgesloten met een terugblik in het programma Voetbal Insite, gepresenteerd door Wilfred Genee.

De volledige voetbalprogrammering
Vrijdag
RTL 7, Eredivisie Live, van 20.20 tot 22.45 uur.
RTL 7, Jupiler League, van 22.45 tot 23.30 uur.

Zaterdag
RTL 7, Bundesliga, van 18.00 tot 19.00 uur.
RTL 4, Eredivisie samenvattingen, van 21.55 tot 22.55 uur.

Zondag
RTL 4, Eredivisie samenvattingen, van 19.00 tot 20.30 uur.
RTL 7, RTL Voetbal Insite, van 21.30 tot 22.45 uur.
RTL 7, Buitenlands voetbal, van 23.30 tot 00.00 uur (vanaf 26 augustus).