Schutter café Spijkenisse nog spoorloos

Rob (R@b)
Icoon MisdaadDe man die in de nacht van donderdag op vrijdag vijf mensen neerschoot in café El Hombre in Spijkenisse, is nog steeds spoorloos. De politie zou echter wel weten wie de dader is. Volgens stamgasten van het café is de schutter een Antilliaan die luistert naar de naam Fernon.

Deze Fernon zou een bekende gewelddadige verschijning zijn in de wijk De Akkers in Spijkenisse. ''Daar terroriseert hij de buurt. Hij is een bekende van de politie. Hij zit regelmatig in de bajes. Ook loopt hij altijd met een wapen op zak'', aldus een stamgast van het café vandaag in De Telegraaf.

Reden voor de schietpartij zou een ruzie zijn geweest van twee weken terug. Toen kreeg Fernon een paar rake klappen van een groepje jongens. Eén van die groep zou aanwezig zijn geweest toen Fernon het vuur opende in het café. Hij raakte daarbij wel een aantal mensen die niets met de zaak te maken hadden. Eén van hen, een 32-jarige vrouw uit Spijkenisse, raakte zeer zwaargewond. Inmiddels is haar toestand licht verbeterd. De politie kan echter niet zeggen of ze al buiten levensgevaar is.

Volgens getuigen was de man waar de schutter het op had gemunt ook een Antilliaanse man. Deze had ook een vuurwapen bij zich en schoot terug. Bij de schietpartij raakten buiten de vrouw een 29-jarige man uit Hellevoetsluis en drie mannen van 22, 39 en 40 jaar oud gewond door kogels.