Wooncomplex gestut door brandweer

Redactie
Icoon BinnenlandsDe brandweer is in de nacht van vrijdag op zaterdag begonnen met het stutten van een deel van een appartementencomplex aan de Roersingel in Roermond. Dit nadat een van de bewoners een scheur of doorzakking in een betonnen draagbalk geconstateerd had.

Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd. De brandweer brengt stutten aan op drie verdiepingen van het nog niet zo lang geleden opgeleverde wooncomplex. De bewoners hoeven vooralsnog hun huis niet uit. Bij daglicht bekijken aannemer, constructeur en de gemeente hoe ernstig de schade is en welke verdere maatregelen genomen moeten worden. Over de oorzaak van de scheuring is niets bekend.

Inmiddels heeft de brandweer ook stutten aangebracht in de onder de 28 koopappartementen gelegen supermarkt Jumbo. Een door de gemeente gestuurde bouwkundige constateerde in de vroege zaterdagochtend dat de bewuste balk op de plek waar die op een console rust, deels verpulverd en verzakt is als gevolg van langdurige vochtwerking. De 45 bewoners reageerden hevig verontrust, een van hen raakte zelfs in paniek.

Volgens voorzitter Wim Geraedts van de Vereniging van Eigenaren van het pand speelt het vochtprobleem al sinds de oplevering in 2003. De bewoners liggen hierover al ruim een jaar overhoop met de aannemer.