Vijftig aanhoudingen op Dance Valley

Simon Rivada (colourAgga)
Icoon PolitieOp het dancefestival Dance Valley zijn zaterdag ongeveer vijftig mensen aangehouden. De politie sprak desalniettemin van een rustig verlopen evenement op het recreatieterrein Spaarnwoude. Het evenement trok om en nabij de 40.000 bezoekers.

Verschillende mensen zijn volgens de politie aangehouden omdat ze zonder kaartje probeerden het partyterrein te betreden. Ook werden mensen gearresteerd voor de handel in valse kaartjes en drugs.

Een 33-jarige man uit IJmuiden werd aangehouden wegens het stelen van flessen drank. Bij zijn aanhouding werd de politie flink gehinderd door de vrienden van de man. Een 18-jarige man uit Bemmel en een 27-jarige man uit Rotterdam werden aangehouden wegens handel in harddrugs.

Bij hun aanhouding hadden zij respectievelijk 84 en 101 xtc-pillen op zak. Twee mannen uit Amsterdam en Zaandam (26 en 27 jaar oud) zijn aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een scooter.

Bijna alle aangehouden personen zijn met een proces-verbaal en een boete op zak weggestuurd, alleen de 33-jarige IJmuidenaar zit nog vast.

Bij de toegangscontroles zijn 63 stuks harddrugs in beslag genomen (o.a. xtc en cocaïne), tien doses GHB, zestig paddo's en 425 eenheden softdrugs.

Met dank aan Paxlie voor de submit.