Zonnebankverslaving leidt tot dood Engelse

Djeez
Nu de zon zich al weken niet heeft laten zien in dit land, is de verleiding op kunstmatige wijze een gezond kleurtje te krijgen natuurlijk erg groot. Maar echt gezond is dat gezonde kleurtje niet, want deze week is een 29-jarige 'zonnebankjunk' aan de gevolgen van haar verslaving overleden.

De Engelse Zita Farrelly ging zeven jaren lang tweemaal daags even onder de zonnebank. Dit deed de jonge vrouw al sinds ze veertien was. Op haar eenentwintigste ging ze lezen over de gevolgen van overmatig zonnebankgebruik, en besloot te stoppen met haar verslaving.

Maar het tij bleek helaas niet meer te keren. Wat begon als de meest agressieve vorm van huidkanker op haar been, leidde via vele behandelingen en veel pijn tot de dood. De moeder van twee kinderen werd door de familie naar haar laatste rustplaats gebracht, waar geen enkel zonnestraaltje is. In een kist, diep onder de groene zoden.

Haar weduwnaar Phil Burtwistle reist nu heel Engeland door om mensen te waarschuwen tegen de kunstzon. "Mijn familieleven is daardoor verwoest", berichtten de Engelse media kort na de teraardebestelling. Achttien juli zou de vrouw dertig geworden zijn. Deze dag zal worden aangewend om geld in te zamelen voor een kankerstichting.