Amerikaanse zusjes ontvoeren buurjongetje

Laura (_Arual_)
Icoon OpmerkelijkTwee Amerikaanse zusjes van 10 en 12 jaar oud zijn gearresteerd omdat ze hun 1-jarige buurjongetje ontvoerd hebben. Ze eisten 200.000 dollar losgeld.

De zusjes waren donderdag bij hun buren binnengeslopen toen hun buurvrouw een dutje deed. Ze namen haar kind mee en lieten een waarschuwingsbrief achter: als de ouders hun zoontje levend terug wilden zien, mochten ze de politie niet inschakelen en moest er 's avonds 200.000 dollar op het bankstel liggen. Werd aan deze eisen voldaan, dan zou het kind weer veilig thuis worden bezorgd, zo stond in de brief die ondertekend was met 'de kidnappers'.

De zusjes werden betrapt toen hun moeder ze met het jongetje aantrof. Moeder zocht het telefoonnummer van de buren op. Ondertussen ging de 12-jarige naar de buurvrouw om haar te vertellen dat het idee afkomstig was van haar 10-jarige zusje.

De buurvrouw haalde haar zoontje meteen op en waarschuwde de politie. Die bracht de zusjes naar een bureau voor jeugddelinquenten. "Ik weet dat ze erg jong zijn, maar ze moeten van hun fouten leren", aldus de buurvrouw ter verdediging van het inschakelen van de politie.