Pinautomaat geeft te veel geld na blunder

Ferry (Veerboot)
Icoon OpmerkelijkEen pinautomaat in het Britse Grays was korte tijd even bijzonder populair onder de pinners. Door een fout van het bankpersoneel kwam er te veel geld uit. Men had per ongeluk briefjes van twintig pond (bijna dertig euro) neergelegd op de plek van de briefjes van tien pond (zo'n vijftien euro).

Toen de bank de fout ontdekte werd er een bordje bij de automaat gehangen om mensen te vragen een andere automaat te gebruiken. Daar lieten de klanten zich echter niet door tegenhouden. Ze haalden het bord gewoon weg en pinden alsnog. Sterker: "Mensen telefoneerden naar hun vrienden om ook te komen," aldus een gelukkige pinner.

Na 45 minuten werd de automaat dan maar helemaal uitgeschakeld. De bank heeft alle klanten geïdentificeerd. Ze mogen het teveel aan uitgekeerd geld echter gewoon houden, omdat de bank van mening is dat klanten niet gestraft mogen worden voor de blunder.

Hoeveel geld het foutje de bank precies kost, is niet duidelijk. Als men er helemaal niets van had gemerkt, had de schade volgens een expert tot een bedrag van 10.000 pond (bijna 15.000 euro) kunnen oplopen.