Zoon verdrinkt vader in zee

Icoon BizarEen vijftigjarige man uit het Amerikaanse Fort Lauderdale wordt beschuldigd van het laten verdrinken van zijn vader. Hij wilde zijn vader, die Alzheimerpatiënt is, een lesje leren omdat hij zich uitkleedde op het strand.

De man werd bewusteloos op het strand gevonden waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht, waar hij de volgende dag overleed. De zoon die naar zijn vader vernoemd is wordt aangeklaagd voor moord.

Volgens getuigen sleepte Robbert Yurkanin Jr. zijn vader de zee in terwijl hij zei dat dit "De enige manier was waarnaar zijn vader zou luisteren" Hij hield zijn hoofd onder water en probeerde zijn vaders zwembroek weer aan te doen. Zijn voeten zouden 'Enige tijd' boven het water hebben uitgestoken, volgens de politie.

Uiteindelijk trok Yurkanin Jr. zijn vader uit zee maar liet hem bewusteloos in de branding liggen. Terwijl de golven op zijn vader inbeukte ging hij zelf een stukje zwemmen.

Uit een autopsie bleek dat Yurkanin Sr. overleden is aan de gevolgen van een tekort aan zuurstof. Zijn zoon zit sinds vorige week vrijdag in de cel.