Nederlander dood bij afbraak podium Stones

Moniek (moniek2006)
Icoon MuziekDe twee arbeiders die vandaag omkwamen toen ze het podium aan het afbreken waren na een optreden van de Rolling Stones zijn een Nederlandse en een Spaanse roadie. Dat bericht de Spaanse krant El Mundo. Het podium is van Belgische makelij, om precies te zijn van het bedrijf Stageco.

De Nederlander die omkwam is de 44-jarige Benno Goldewijk. Hij was werknemer van Stageco. Het andere slachtoffer is een 38-jarige Spanjaard. Die was werkzaam als onderaannemer. Tijdens het afbreken van het podium in het stadion van voetbalclub Atletico Madrid vielen de mannen naar beneden vanaf een hoogte van tien meter. Een andere arbeider raakte zwaargewond. Hij werd gered, omdat hij zich vast kon houden aan het podium. De brandweer redde hem.

De eerste berichten wijzen erop dat Stageco zich aan alle voorschriften hield. De oorzaak van het drama zou volgens El Mundo een menselijke fout zijn. Waarschijnlijk heeft iemand een cruciale verankering van het podium losgemaakt, waardoor de boel instortte.