Vrouw vindt na 4 jaar haar fiets terug

Robin (Robin2130)
Icoon OpmerkelijkGisterochtend heeft een 42-jarige vrouw uit het Brabantse Heesch haar fiets teruggekregen die vier jaar geleden gestolen was. De politie trof de fiets begin deze maand aan in het dorpje Beesel en kon de eigenares achterhalen via een Diefstal Preventie Chip (DPC) en een aantal fietsenhandelaren. De Nederlandse fietsenfabrikanten brengen al een aantal jaar een chip aan in hun fietsen. Sinds dit jaar worden gestolen fietsen in een centraal register van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) opgenomen.

De politie kan met speciale apparatuur de chip lezen. De politie kan door middel van het register van de RDW een gestolen fiets terugvinden. Ook fietsen die niet voorzien zijn van een chip kunnen met het merk, framenummer of postcode geregistreerd worden. Het aantal gestolen fietsen ligt momenteel rond de 750.000 per jaar.

Vorige week maakte het kabinet dat in 2010 honderdduizend minder fietsen gestolen moeten worden. Het kabinet wil veiligere stallingen, meer registratiesystemen en een hardere aanpak van helers.