[upd] Aangifte tegen bandleden Yes-R

Rob (R@b)
MuziekEen meisje heeft in de Spaanse badplaats Salou aangifte gedaan van seksueel misbruik door twee leden van de groep rond rapper Yes-R (Yesser Roshdi). De rapgroep trad daar afgelopen dagen een aantal keer op.

Het slachtoffer zegt dat ze een relatie had met één van de bandleden, maar is misbruikt door twee andere leden van de groep.

Reactie
Inmiddels is er een reactie van het management van Yes-R gekomen. In een verklaring staat dat een enthousiaste fan zich na het optreden meerdere malen opdrong aan de zanger.

''Na meerdere pogingen gaf de zanger uiteindelijk toe en begeleidde hij de dame in gezelschap van haar vriendin naar de backstage ruimte waar onder andere Yes-R en een van zijn bandleden zich bevonden.''

Update 09.58 uur
Yes-R geeft toe dat er sprake is geweest van seks met het meisje, maar ontkent ten stelligste dat er sprake was van misbruik.

Nadat het meisje zich opdrong aan Yes-R hebben ze intiem contact gehad. Volgens het management drong zij zich na afloop opnieuw op aan de bandleden van Yes-R. ''Ook met deze twee bandleden volgden intiem contact. Het initiatief hierin lag te allen tijde bij de betreffende dame en was geheel vrijwillig. Getuigen kunnen dit bevestigen'', aldus het management.

Yes-R laat weten spijt te hebben van de ontmoeting met het meisje. ''Als artiesten staan wij bekend om onze professionele manier van werken. Wij blijven nooit hangen na een optreden en laten ons ook nooit in met groupies. Ik vind het dan ook zeer amateuristisch dat wij donderdag wel zijn gebleven. Doordat we in het buitenland waren, zijn we ons werk uit het oog verloren. Desalniettemin is er absoluut geen sprake van seksueel misbruik geweest in welke vorm dan ook. Aangezien er genoeg getuigen zijn, ben ik ervan overtuigd dat deze situatie snel opgehelderd zal worden.''Yes-R

Met dank aan Rianne84 voor de submit.