Japanner steekt zichzelf om vrij te krijgen

Laura (_Arual_)
Icoon BizarEen 44-jarige Japanse agent heeft zichzelf, om wat vrije tijd te krijgen, met een mes in de buik gestoken. De man was totaal overwerkt en zette naar nu blijkt op 23 mei een aanval op zichzelf in scène. Hij werd op 31 mei ontslagen uit het ziekenhuis en vertelde toen pas wat er werkelijk was voorgevallen.

De autoriteiten begonnen te twijfelen toen er niemand gevonden werd die aan het door de agent opgegeven signalement van de verdachte voldeed. Ook werd het vreemd gevonden dat de man pas na een uur melding maakte van de aanval.

De agent was het hoofd van een rampenteam dat zich bezighield met de aardbeving van 25 maart. Bij deze aardbeving kwam één persoon om het leven en raakten meer dan driehonderd personen gewond. De man had sinds de ramp dag na dag overuren gedraaid en kon de werkdruk niet meer aan.

In Japan wordt het normaal gevonden dat werknemers veel overuren maken zonder dat daar iets tegenover staat. Daarnaast zijn ze vaak lang onderweg naar hun werk. Dood door overwerk, ook wel 'karoshi' genoemd, is er een steeds vaker voorkomende doodsoorzaak.