Doodgeslagen Baroeg-bezoeker was een Pool

Rob (R@b)
MisdaadDe man die in de nacht van zaterdag op zondag met een barkruk werd doodgeslagen op een punkfeest in jongerencentrum annex poppodium Baroeg aan de Spinozaweg in Rotterdam-Lombardijen, is afkomstig uit Polen. Zijn identiteit is nog niet bekend gemaakt.

De politie heeft in verband met deze zaak twee mannen van 24 en 31 jaar opgepakt. De twee Rotterdammers worden gezien als verdachten. De recherche is nog volop bezig met het horen van getuigen.

De Pool werd tijdens de 'Night of the Punks' volgens getuigen na een ruzie de schedel ingeslagen met een barkruk. ''Hij werd van achteren gepakt. Toen hij al halfdood in een plas bloed op de grond lag, heeft iemand hem ook nog een paar trappen tegen zijn hoofd gegeven. Het is heel erg dat iemand tijdens een punkavondje zo het leven heeft moeten laten'', aldus een geschokte punker vandaag in De Telegraaf.

Het was gisternacht overigens de laatste keer dat de 'Night of the Punks' werd georganiseerd. De organisatie had reeds besloten te stoppen met de punkfeestjes omdat sommige bezoekers eerdere punknachten verstoorden.

Toch is het volgens velen meestal rustig bij feesten in Baroeg. Zover bekend was er voor het laatst een vechtpartij in september vorig jaar. Een 18-jarige Hellevoeter mishandelde toen een 15-jarige bezoeker omdat hij hem ''niet stoer genoeg'' vond om gothic te zijn.