Noodweer op Corsica eist drie slachtoffers

Irene (Blinky)
Icoon BuitenlandsHet noodweer dat momenteel over Frankrijk raast, heeft ook op Corsica slachtoffers gemaakt. Tot nu toe zijn er drie slachtoffers door de hevige onweersbuien en plotselinge kou. Een man van in de dertig maakte deel uit van een wandeling in groepsverband bij het dorp Vivario. De groep werd verrast door het noodweer. Twee vrouwen hielden zich schuil, de man ging hulp halen, maar is door de kou overleden.

Het tweede slachtoffer is een vrouw, zij was ook bezig met een wandeling samen met haar man bij Asco. Het stel werd eveneens door het slechte weer verrast. De man is alleen verder gegaan en was gewond toen hij een dorpje bereikte, waar hij hulpdiensten kon waarschuwen. Zijn vrouw werd vanochtend rond 12 uur gevonden. Zij was ook door de kou bevangen en heeft het niet overleefd.

Wat betreft de toestand van het derde slachtoffer waren de hulpdiensten al erg pessimistisch. De jongeman, een Zwitser van 19 jaar, werd gegrepen door een golf op het strand van Galeria, in de buurt van Calvi, waar hij met vrienden aan het wandelen was. Zijn stoffelijk overschot is uiteindelijk eind deze ochtend gevonden.